Navigovat do servisuKarviná - Staré Město, Bohumínská 373/7Telefon+420 596 322 020 E-mailcruservis@cruservis.cz Otevírací dobaPo - Pá: 7.45 - 16.45 So: po dohodě

Apple iOS7: Od roku 2014 kompatibilní se systémy v automobilech

4.7.2013

Firma Apple oznámila, že od příštího roku bude nová verze jejího operačního systému pro smartphony iPhone kompatibilní s palubními systémy automobilů nejvýznamnějších světových značek.

Možnost spárovat mobilní telefon s infotainmentovým systémem v osobním autě už je dnes vcelku samozřejmá, tímto spojením ale dojde zpravidla pouze k možnosti telefonovat, poslouchat hudbu nebo diktovat SMS zprávy prostřednictvím ovladačů v autě, aby odpadla nutnost rozptylovat se při jízdě ovládáním telefonu.

 

Je ovšem jen otázkou času, než se integrace těchto přístrojů prohloubí a rozšíří až do stupně plné kompatibility těchto zařízení. Pracuje na tom více firem a už teď je jisté, že v první vlně bude i Apple, jejíž iPhony jsou celosvětovým hitem. Na setkání Apple Worldwide Developer’s Conference Apple oznámilo, že od příštího roku bude její operační systém iOS7 kompatibilní s palubními systémy automobilů značek Honda, Acura, Nissan, Infiniti, Mercedes-Benz, Ferrari, Chevrolet, Opel, Volvo, Hyundai, Kia a Jaguar.

Jakmile dojde k propojení iPhonu kabelem s rozhraním automobilu, přestane jednoduše palubní systém automobilu se zobrazováním dat vlastního systému a přejde na software Apple iOS7. Zatím není známo, jak dalece bude kompatibilní s auty, které nejdou vybaveny dotykovými obrazovkami, dost možná bude tato provázanost možná pouze u vozů s dotykovými displeji, i to ale bude představovat dost výrazný skok vpřed.


zdroj: auto.cz

Další články

Rozvodové řetězy:Praskají i nadále

Land Rover představí jako první na světě devítistupňovou převodovku

Vznětový motor slaví 120 let

10 zaručených tipů, jak si zničit auto

Budoucí motory Audi: Elektrické biturbo a tříválcový hybrid