Navigovat do servisuKarviná - Staré Město, Bohumínská 373/7Telefon+420 596 322 020 E-mailcruservis@cruservis.cz Otevírací dobaPo - Pá: 7.45 - 16.45 So: po dohodě

Na STK již nově nedostanete zelenou emisní známku.!!!

10.1.2015

Z návštěvy STK si nově odnesete pouze červenou známku na zadní poznávací značce. Kontroly emisí vás to však nezbaví.

Řidiči absolvující od letošního roku prohlídku ve stanicích technické kontroly (STK) už nedostanou zelenou známku, kterou se na registračních značkách vozidel označovalo absolvování kontroly emisí. Nová vozidla tak mohou mít na značkách pouze červenou značku. Majitelům vozidel, kteří kontroly absolvovali dříve, ale Ministerstvo dopravy nedoporučuje staré zelené známky strhávat. Mohli by tím poškodit ostatní znaky registrační značky, uvedl úřad v dnešní tiskové zprávě.

Řidiči však mají nadále povinnost absolvovat obě prohlídky. Je tak nutné s vozidlem nejprve projít stanicí měření emisí, a pokud je vše v pořádku, následně podstoupit i kontrolu technického stavu. Smyslem změny, která vyplývá z novely zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, je snížení administrativní zátěže a úspory peněz pro STK.

Součástí zákona, který začal platit začátkem ledna, je i zrušení možnosti takzvaných polopřevodů aut, kdy původní majitel vozidlo na registru odhlásí, ale nový jej zaregistrovat nenechá. O rok na leden 2016 bylo odloženo zavedení registračních značek na přání, tedy možnosti vybrat si za úplatu kombinaci znaků na své poznávací značce a zavedení povinného focení aut při kontrolách na STK.

 

 

zdroj: auto.cz

Další články

Nová linka 1224 vám pomůže od lovců nehod

Progresivní řízení: Stejně zatáčet, méně ale točit volantem

TPMS - monitorování tlaku pneu

Stát chce vytvořit veřejnou databázi s najetými kilometry aut

Audi pracuje na elektrickém turbodmychadlu, dostane ho jako první nová Q7?