Navigovat do servisuKarviná - Staré Město, Bohumínská 373/7Telefon+420 596 322 020 E-mailcruservis@cruservis.cz Otevírací dobaPo - Pá: 7.45 - 16.45 So: po dohodě

Přestavby na Ethanol E85 u nás...

2.6.2011

Více na tomto našem novém webu: (klikněte na logo)

 

Naše firma se mj.zabývá i úpravou vozidel pro provoz na Ethanol E85(dále jen E85). Tato úprava spočívá v montáži řídící jednotky motoru, jejímž hlavním úkolem je měnit délku vstřiku paliva a řídit složení směsi paliva. Prakticky nedochází k žádnému znehodnocení nebo nepovolené úpravě dílů, kabelových svazků,vstřikovačů a nedochází ani k žádnému zásahu do původní řídící jednotky motoru. U starších vozidel doporučujeme kontrolu palivového potrubí a vedení vč.palivové nádrže. E85 má totiž velmi dobré čistící schopnosti a několik let ukládané nečistoty v nádrži velmi rychle rozpustí. Palivo tankujete po úpravě do stávající nádrže a na ovládání a obsluhuze vozidla se nic nemění, takže žádná přídavná nádrž v kufru jako např. u LPG. Pokud zrovna nenatrefíte na čerpací stanici která prodává E85 nic se neděje, natankujete naturál, přepnete vypínač na palubní desce a jedete dále. Čerpacích stanic prodávajících E85 je momentálně něco kolem 100 a stále jich přibývá.

Mapa čerpacích stanic je zde...

Náš dodavatel řídících jednotek jako jediná firma v ČR garantuje start od +100 do -30 °C. Na toto je podstatné brát ohled, protože na trhu se vyskytuje převaha ethanolových jednotek, které neumožňuji start motoru při teplotách nižších pod +10°C. Naše jednotky jsou zcela programovatelné (z jednotky je montován výstup COM pro připojení k PC a přesné seřízení) a je možné je upravit na jakékoliv vozidlo, samozřejmostí je i instalace do motoru s turbem či kompresorem mimo motorů TSI a FSI.

Montáž těchto řídících jednotek trvá dle typu vozidla cca 3 - 6 hod.

Po montáži Vám samozřejmě provedeme zápis do Vašeho Technického průkazu na základě schválení Ministerstvem dopravy odboru provozu silničních vozidel č.rozhodnutí: HP-0192.


Co je Ethanol E85
:

Směs ropného benzínu a až 85% bio - ethanolu. Má jiné fyzikální a chemické vlastnosti než benzín, jeho chování ve spalovacím prostoru je od benzínu odlišné - dodá vhodně upravenému motoru sice větší výkon, hoří ale pomaleji a studeněji. Ethanol e85 je atestované palivo - splňuje požadavky CSN 656512, má oktanové číslo 101 a více, ve správných podmínkách je tím schopen většího výkonu. Nedochází k žádnému poškození motoru - naopak, díky neropnému původu paliva a jeho čistícím vlastnostem je motor a olej čistší a méně zakarbonovaný. Nižší cena o cca 8-10 kč vůči benzínu je dána zproštěním od spotřební daně na ekologické palivo E85.

Doporučení:

Při provozu na E85 doporučujeme namontovat vzduchový filtr výrobce K+N a dále pro lepší spalování směsi doporučujeme používat zapalovací svíčky BOSCH platinum LPG. Touto úpravou dochází ke snížení spotřeby paliva E85 a zvýšení výkonu motoru. Tato investice se vrátí jak na úspoře paliva, tak na větším výkonu a na bezproblémových startech na E85.
Po ujetí prvních 500 až 1000km na ethanol je nutné vyměnit palivový filtr vozidla.
Při provozu na E85 dochází k výplachu palivového systému a usazení všech nečistot z nádrže a benzínového potrubí v palivovém filtru a mohlo by dojít k jeho ucpání a následné poruše palivové soustavy.

 

Cena úpravy:

  • 4 válcový motor jednobod.vstřik. 6.000 -7.000.-kč (st.vozidla)
  • 4 válcový motor 7.500 - 8.500.-kč
  • 5-8 válcový motor 12.000 - 15.000.-kč
  • 12 válcový motor 24.000 - 28.000.-kč    (dvě řídící jednotky)

Ceny přestavby jsou vč.montáže a 21% DPH

Výhody E85:

  • Nízká cena paliva 25 - 27 Kč/1litr
  • finanční úspora až 10 Kč/1litr
  • zvýšení výkonu o 10-15% (okt.č. až 105 okt.)
  • levnější provoz
  • nízká pořizovací cena (nižší než u LPG)
  • bez nutnosti přídavné nádrže
  • rychlá montáž bez zásahu do původních systémů
  • snížení emisí CO2 až o 70% (vozidlo po úpravě odpovídá normě EURO 4)
  • Ethanol E85 je možné mísit s dosavadním klasickým ropným benzínem
  • možnost jezdit do podzemních garáží
  • po montáži není již potřeba žádný pravidelný servis zařízení

Nevýhody E85:

  • u některých vozidel nárůst spotřeby cca 15 - 20%

Více na tomto našem novém webu: (klikněte na logo)

Další aktuality

Smluvní servis TRIGLAV pojišťovny, a.s.

Nové zboží na E-shopu

U nás koupíte orig. ND BMW

Smluvní servis pojišťoven ČSOB, AXA, Uniqa a Hasičská vzaj. poj.

Bosch Car Service opět bodoval